Bandet

Bandet

The Spirit of New Orleans er i dag ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, med en unik dynamisk og swingende stil, der rummer alle de ingredienser, der skal til for at gøre musikken levende. Orkestret spiller ragtime, blues, marcher, lovesongs, evergreens, egne kompositioner og gospel og spirituals af høj kvalitet.

Udover de musikalske kvaliteter, lægger orkesteret stor vægt på, at skabe stemning gennem en god kontakt til publikum med musik og sang langt ud over scenekanten.

Orkesteret blev dannet i 1990 på initiativ af Preben Nissen. Baggrunden for dannelsen var ønsket om at spille et repertoire bestående af gospel, spirituals, hymns og traditionel jazz. Musik med dybe rødder i grundlaget for New Orleans-jazzen.

 The Spirit at New Orleans har med stor succes optrådt med internationale solister, ligesom de enkelte musikere har været solister i andre bands.

Orkesteret har været på utallige turneer. Givet flere hundrede koncerter rundt om i danske og udenlandske kirker, koncertsale, jazzklubber, jazzfestivaler, medvirket i radio og TV og udgivet flere bånd og CD-er.

Preben Nissen

Orkesterleder, trombone, pianist, sanger, komponist. Født den 1. februar 1949. Fik som skoledreng undervisning på trompet og klaver. Købte den 21. juni 1963 sin første trækbasun efter at have hørt Kid Ory’s solo i Savoy Blues. Var i 1967 med til at danne Oregon City Jazzband, med hvem han spillede i ca. 25 år. Har i tidens løb spillet og lavet plader med adskillige danske jazzorkestre, samt turneret i store dele af Europa.

Stig Nielsen

Altsaxofon, sopransaxofon. Pianist i Kansas City Stompers i 1960. Fra 1961 altsax i Syncopators og var 2 gange med til at vinde DR’s landsdækkende konkurrence for traditionel jazz. Under et ophold i England 1966/67 spillede han bl.a.  i et 12-mands beat-orkester, The Little Joe Set samt med Ken Colyers Jazzband. I 70’erne spillede han med Orla Levin’s Chicagoans og optrådte bl.a. med Wild Bill Davidson. Siden foråret 2002 fast medlem af The Spirit of New Orleans.

Jens Jakob Nissen

Banjo og sang. Har turneret med Det Danske Drengekor samt haft hoved- og biroller på Det Kongelige Teater. Har udgivet cd´er og medvirket i forskellige musicals. Her sidenhen optrådt ved adskillige arrangementer i aktivitetscentre, i kirker og til et utal af private fester.

Christian Wolff

Kontrabas og vokal. Har gennem mange år musiceret indenfor populærmusikken og i revygenren, men har i de senere år helt helliget sig jazz og swingmusikken.

.


Jørgen Fjelstrup 

Trommer.