Bandet

Bandet

The Spirit of New Orleans er i dag ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, med en unik dynamisk og swingende stil, der rummer alle de ingredienser, der skal til for at gøre musikken levende. Orkestret spiller ragtime, blues, marcher, lovesongs, evergreens, egne kompositioner og gospel og spirituals af høj kvalitet.

Udover de musikalske kvaliteter, lægger orkesteret stor vægt på, at skabe stemning gennem en god kontakt til publikum med musik og sang langt ud over scenekanten.

Orkesteret blev dannet i 1990 på initiativ af Preben Nissen. Baggrunden for dannelsen var ønsket om at spille et repertoire bestående af gospel, spirituals, hymns og traditionel jazz. Musik med dybe rødder i grundlaget for New Orleans-jazzen.

 The Spirit at New Orleans har med stor succes optrådt med internationale solister, ligesom de enkelte musikere har været solister i andre bands.

Orkesteret har været på utallige turneer. Givet flere hundrede koncerter rundt om i danske og udenlandske kirker, koncertsale, jazzklubber, jazzfestivaler, medvirket i radio og TV og udgivet flere bånd og CD-er.

Preben Nissen

Orkesterleder, trombone, pianist, sanger, komponist. Født den 1. februar 1949. Fik som skoledreng undervisning på trompet og klaver. Købte den 21. juni 1963 sin første trækbasun efter at have hørt Kid Ory’s solo i Savoy Blues. Var i 1967 med til at danne Oregon City Jazzband, med hvem han spillede i ca. 25 år. Har i tidens løb spillet og lavet plader med adskillige danske jazzorkestre, samt turneret i store dele af Europa.

Jan Schiöpffe

Trommer, født i 1950.  Jan, startede som 4 årig med at spille på telefonbog og blikdåse (tromme og bækken). Han fik sit første job, som trommeslager, ved Københavns 800 år´s jubilæum. Jan er selvlært, men var nok ikke helt upåvirket af sin far, William Schiöpffe. Som forbilleder for sit spil kan nævnes, Buddy Rich og Dave Wechl. Jan har bla. spillet med: Lillian Boutte - Papa Bues Jazzband - Kim Menzer - Papa Benny´s Jazzband - Hugo´s Jazzband og Spiermanns Jazzmen.

Stig Nielsen

Altsaxofon, sopransaxofon. Pianist i Kansas City Stompers i 1960. Fra 1961 altsax i Syncopators og var 2 gange med til at vinde DR’s landsdækkende konkurrence for traditionel jazz. Under et ophold i England 1966/67 spillede han bl.a.  i et 12-mands beat-orkester, The Little Joe Set samt med Ken Colyers Jazzband. I 70’erne spillede han med Orla Levin’s Chicagoans og optrådte bl.a. med Wild Bill Davidson. Siden foråret 2002 fast medlem af The Spirit of New Orleans.

Kim Holm 

Båndløs elbas. Var med til at starte The Spirit of New Orleans i 1990. Er tilbage i bandet efter en pause fra 2006-2012. Den musikalske nysgerrighed har gjort ham til en god allround-bassist. Har gennem tiden spillet i mange forskellige genrer. Spiller med folk/jazz-bandet Ask Yggdrasil, og har turneret med den italienske sanger Paolo Preite.